NM for ungdom 2012

NM for ungdom 2012

.

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom 2012 i Kristiansand på 16. - 18. november 2012.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2012 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

6. runde søndag kl. 9

RundeneOpprettet av Tore sø., november 18, 2012 08:35:40
6. runde starter søndag kl. 9
Gruppe F
Aleksander Flæsen, Stavanger (712) - Mads Wollan Myhre (635)

Gruppe C
Iver Halse (1071) - Magnus Dahl Jenssen (1019)
Eskil Ekeland Grønn, Oslo (1597) - Emil Andre Olsen (831)

Gruppe B
Øyvind Hoem Vaseng (1609) - Amir Keadana, Stavanger (1000)
Henrik Øie Løbersli (1607) - Thomas Lund Mathisen, Oslo (1024)

Oppdatert kl. 915:
Mads spiller kreativt. :-) Mot 1.c4 svarte han 1... f5! Mads har kommet godt ut, og det ser bra ut.
Emil spiller Morragambiten i siciliansk mot Eskil. Da gir han en bonde for å få mer aktivt spill for sine hester og løpere.
Iver har fordel mot Magnus allerede. I prøyssisk åpning ofret Iver en hest på f7, og det er en kjent åpning fra Kristiansund Sjakklubb. Tidligere i NM spilte Iver feil i denne åpninga, men denne gangen gjorde han det rett. Nå var det Magnus som gjorde en feil, og Iver fikk tilbake offiseren sin med en gang.
Henrik har fått Benkögambit mot seg, og det har han spilt mot før. Det skal ikke være noe problem. Øyvind har også kommet godt ut.

Oppdatert kl. 930:
Iver vinner nå. Han har løper over mot Magnus. Og det kan bli noen bønder også.
Mads står godt. Han har terrengfordelen som gjør at han har lettere for å finne plasser til brikkene sine, og motstanderen har det litt vanskeligere.
Øyvind spilte avbyttevarianten i fransk. Det er kjent for å være en kjedelig remisåpning, men Øyvind har spilt aggressivt og fått plassert sine offiserer langt fram på brettet og dominerer stillinga.
Henrik er inne i ei helt vanlig Benkögambitstilling. Der har motstanderen hans gitt en bonde for å aktivt spill på dronningfløya. Henrik har sett på denne åpninga med Axel, og vet hva han skal spille.
Emil har nå kommet langt ut i midtspillet og har ingen fordeler, til tross for at han ofret en bonde i åpninga for å få aktivt spill. Det har han ikke fått, og Emil står nå bonde under uten at han har kompensasjon for bonden i mer aktivt spill.

Oppdatert kl. 945:
Mads hadde en svakhet i c-linja som motstanderen, Aleksander, har utnyttet. Mads har nå tapt en bonde, og det høres ikke mye ut, men i sjakk på dette nivået kan det være avgjørende. Men det er lenge igjen.
Magnus vil vel ikke gi opp ennå, selv om han står offiser og to bønder under. Han håper nok på et mirakel mot Iver, men Iver er for god til at det skjer.
Det er ingen endring i de andre partiene.

Oppdatert kl. 1000:
Iver har vunnet! :) Magnus har tapt. Iver har da 4 poeng og kan få 5 poeng i gruppa.
Mads har gitt to bønder til, men har fått en løper. Motstanderen, Aleksander fra Stavanger, har to fribønder i a- og b-linja, og det kan være like godt som en løper. Men siden Aleksander bare har igjen dronning og tårn, mens Mads har dronning, tårn og løper, så er det lettere for Mads å stoppe fribøndene. Vi har god tro på Mads nå! :)
Emil står nå med løper under i sluttspillet mot Eskil E Grønn og taper snart. Henrik og Øyvind står begge to godt.

Oppdatert kl. 1015:
Takk for hilsenen i kommentarfeltet, Roger :-) Du får være med neste år igjen. Da er det i Hamarområdet. Og året etter det, snakker de her om rundt bordet, blir det i Kristiansund.
Emil har gitt opp partiet sitt. :-( Mads står heller ikke godt nå. De har byttet av tårn, og Mads har gitt løperen sin for en av bøndene. De har nå bare dronninger igjen av offiserene, men Aleksander har en fribonde som han vil forsøke å få inn til ny dronning.
Øyvind har funnet tilbake til taktene fra NM i sommer og spiller nå hardt på kongeangrep. :-) Motstanderen har et motangrep som Aage mener er farlig. Henrik står til vinst nå.

Oppdatert kl. 1023:
Mads har tapt :-( Øyvinds motstander har ofret tårn for å få evig sjakk. Og Øyvind måtte ta tårnet, ellers hadde han fått trøbbel med kongen.
Oppdatert kl. 1043:
Øyvind er i tidsnød. Han har 3 minutter igjen på 12 trekk, og det er lite for Øyvind. Han har også ei vanskelig stilling. Han gikk inn med en bonde nå, men gikk inn med springer og sjakket motstanderens konge. Det er litt komplisert. Håper at Øyvind har sett alt og at han slutter å notere trekkene sine. Det har han ikke tid til nå.
Henrik har løper og springer for tårn, og det er bra. Selv om motstanderen har to tårn, og de kan være ekle, skal dette gå veien for Henrik.
Oppdatert kl. 1050:
Den store krisa i Øyvinds parti er over! :D Øyvind har også fått dronninga til Amir og de spiller bare nå til Øyvind har nådd 40 trekk. Da vil nok Amir gi opp. Øyvind har også sluttet å notere og bare markerer trekkene med strek på noteringsskjemaet. Da vet han sjøl hvor mange trekk det er til tidskontrollen ved 40 trekk. (Når det er under 5 minutter igjen av partiet, trenger han ikke notere trekkene.)
Henrik har presset motstanderen, Thomas, bakover, og han har ikke lenger noe press på Henrik. Nå er det bare å føre partiet i land. Det vil nok ta si tid, men Henrik er god i slike stillinger. :-)
Oppdatert kl. 1055:
Øyvind har vunnet :-) Da har Øyvind 3,5 poeng i gruppa.
Oppdatert kl. 1102:
Enten er det hårete, eller det viser styrke og svært god kontroll, jeg vet ikke :D men Henrik gjorde sitt 40.trekk og hadde 1 - ett - sekund igjen på klokka da han hadde gjort trekket. Puh, det er mye verre og stå og se på. Det er jo ikke lov til å rope: - flytt da, mann, flytt :-) Men det sies innvendig, ja. :-)
Men Henrik er jo typen som har kontroll i slike situasjoner, og det hadde han tydeligvis også her. Skal det fortsette slik, bør de vel finne fram hjertestarteren her på hotellet. :-)
Henrik står fremdeles til vinst i partiet.
Oppdatert kl. 1124:
Øyvind og Tore er litt usikre på hvordan Henrik skal vinne, og vi er ikke sikker på om Henrik spiller på rett plan nå. Henrik har løper og springer og tre bønder. De står på d5, e4 og h3 og Henriks hvitfeltløper står på c8 og dekker disse bøndene. Motstanderen, Thomas, har tårn og også tre bønder. Bøndene hans står på e7, f6 og h7.
Det er fire partier igjen i lokalet, og Henriks er et av dem.
Oppdatert kl. 1147:
Henrik vant! Han ofret springeren på den ene bonden til svart, og gikk inn med sin egen til dronning.
Da er det utsjekking av rommene her (for dem uten gullkort i Choice...) og lunsj.
Neste runde starter presis klokka 1230.

  • Kommentarer(5)//2012nmungdom.ksk.no/#post10