NM for ungdom 2012

NM for ungdom 2012

.

Dette er en blogg der vi følger med på deltakerne fra Kristiansund i NM for Ungdom 2012 i Kristiansand på 16. - 18. november 2012.

Denne bloggen er åpen for alle til å legge inn kommentarer. Her kan slekt og venner følge sine under NM for ungdom 2012 og komme med oppmuntrende ord og også spørre om det som skjer. :)

7. runde søndag kl. 1230

RundeneOpprettet av Tore sø., november 18, 2012 12:30:32
7. runde starter presis klokka 1230
Gruppe F
Mads Wollan Myhre (635) - Gunnar Lund, Tromsø (-)

Gruppe C
Samuel Riiser, Oslo (1678) - Iver Halse (1071)
Martin Saltvedt, Stavanger (1284) - Magnus Dahl Jenssen (1019)
Øyvind B Fløtten, Modum (1039) - Emil Andre Olsen (831)

Gruppe B
Paulius Cigriejus, Gjøvik (1134) - Henrik Øie Løbersli (1607)
Ødøn Toth Engegård, Harstad (1533) - Øyvind Hoem Vaseng (1609)
Paulius bodde i Kristiansund før han flyttet til Gjøvik, men der er det et lite sjakkmiljø og han får ikke spilt like som i Kristiansund. Paulius var det store unge talentet i Kristiansund før Henrik og Øyvind kom med.
Ødøn fra Harstad har bl.a. spilt remis mot Magnus Aanstad fra Narvik. Magnus bodde i Kristiansund i hvert fall i 10 år, og er en sterk angrepsspiller. Så det er bra. Øyvind spilte mot Ødøn for to år siden.

Oppdatert kl. 1310

Beklager at det er litt problemer med bloggen igjen. Jeg trodde at leverandøren vår hadde fikset problemet, men det ser ikke slik ut.

Mads har vunnet en løper :-)
Øyvind sitter på femtebordet i gruppa si i siste runde, og det er bra. Men de spiller italiensk, og Øyvind har kommet skjevt ut. Jeg tror han har blandet varianter.

Henriks motstander, Paulius, spilte Sämischvarianten i kongeindisk, men jeg tror ikke at de er inne i hovedvarianten nå. Men Henrik kan dette bedre enn meg, for Robin har spilt akkurat den varianten ganske mange ganger de siste to ukene i treningspartier mot Henrik.

Iver sitter også på femtebordet i gruppa si. Iver spiller semi-slavisk forsvar, og da blir han stående trangt, men det er også plana. Han skal bryte i sentrum etter hvert og da kommer han.

Magnus spiller dronninggambit, og de har bare spilt noen få trekk.

Emils motstander åpnet med engelsk forsvar, og det betyr vanligvis lukkede stillinger. Men i partiet til Emil er sentrum helt åpent, og det er nok en liten fordel for Emil.

Oppdatert kl. 1325:

Mads har løper og springer over i tårnsluttspill og vinner enkelt :-)

Øyvind har dronning men må vel gi en løper. Vet ikke hva som har skjedd, men Øyvind har de siste partiene funnet tilbake til spillet fra NM i Sandefjord i sommer. Der var det angrep, angrep og angrep. Nå har han igjen blitt mer aggressiv i spillestilen, og det lønner seg tydeligvis. :D

Henrik står offiser under. Han har riktignok en bonde mer, men jeg ser ikke at han har kompensasjon for den.

Iver vil nok få mot seg et kraftig kongeangrep nå. Jeg mistenker Iver for at han har blandet rådene han fikk rett før partiet. Slik han har stilt seg opp nå, skulle han ikke gjøre i denne typen stilling.

Magnus har kommet godt ut, og står helt greit.

Emil står et par bønder under, men det er sluttspill allerede, og han har muligheter til å redde remisen. Men det er klar fordel for motstanderen.


Oppdatert kl. 1336:
Øyvind står helt likt. Jeg har nok sett på feil brett. Øyvind har ei litt bedre bondestilling. I Henriks parti har jeg nok også sett feil, eller ikke sett at Henrik fikk tilbake offiseren. Der står Henrik med bonde over.... Bør nok slutte å vurdere stillingene til disse to gode juniorene.
Emil står ørlite grann bedre nå enn for noen trekk siden. Magnus har fremdeles ikke byttet av noen brikker i partiet sitt. Iver har mistet en bonde, og møter nå et angrep på kongestillinga si.
Mads har vunnet! :-)
Oppdatert kl. 1352:
Henrik har vunnet! Paulius ga opp.
Øyvind er kommet i sluttspill med to tårn og løper mot to tårn og springer. Men Ødøn har bedre bondestruktur. Øyvinds løper er bedre i sluttspillet enn en springer, og det veier opp nok litt.
Magnus har fremdeles ikke byttet av en eneste brikke. :-)
Iver står litt ekkelt nå, og Samuel Riiser står veldig godt med springerne sine.
Emil taper i sluttspillet nå. Øyvind Brekke Fløtten som er sønn av sjakkbutikkinnehaver Øystein Brekke, har tre sammenhengende bønder som går rett inn.
Oppdatert kl. 1357:
Henrik forteller at i partiet hans gikk åpninga over fra kongeindisk til Maroczy-binding.
Mads har 5 poeng i gruppe F (2002) og det er kjempebra i sitt første ungdoms-NM! Mads kommer blant de 10 beste, men hvor høyt opp, avgjøres av de andre partiene.
Henrik har 3,5 poeng og det er 50% score.
Oppdatert kl. 1402:
Magnus har 2 minutter og 40 sekunder på 20 trekk. Det er lite, men Magnus gjør trekkene sine kjemperaskt, så han er i hvert fall klar over stoda. De har byttet av en løper hver i partiet.
Emil ga opp.
I sluttspillet til Øyvind har de byttet av springer, løper og et tårn slik at de har et tårn hver på brettet. Øyvind har også fribonde slik som Ødøn, og dette partiet skal ikke Øyvind tape. Håper jeg. :-)
Oppdatert kl. 1405:
Lars Oskar Hauge, Oslo, har vunnet gruppe C (1998-1999) og er norgesmester! Vi gratulerer!
Oppdatert kl. 1410:
Magnus har 52 sekunder igjen på 15 trekk, og i tillegg har han tapt stilling. Det skal bli vanskelig å komme seg ut av det.
Øyvind har gått med kongen på randen og ikke til sentrum, men han har nok tid til å vandre tilbake med kongen.
Iver har ei svært vanskelig stilling i sitt parti.
I gruppe F der Mads spiller tapte storfavoritten Andreas G. Tryggestad i siste runde også. Han tapte mot ham som Mads tapte mot i forrige runde. Det betyr at Mads har bare tapt mot gruppas to beste spillere.
Oppdatert kl. 1416:
Øyvind og Ødøn har tatt remis. Det var nok remis i stillinga også. Lagleder Stein Jensen fra Harstad, Ødøns klubb, mener det. Og siden Stein var en av Norges beste sjakkspillere for et par tiår siden, så stemmer nok det. :-)
Oppdatert kl. 1421:
Det er bare Iver igjen. Han står veldig trangt, men det er vanskelig for hvit å trenge gjennom. Iver kan også ofre offiser og komme i gang med et angrep langs h-linja og angripe den hvite kongestillinga. Men om det er verdt det, er spørsmålet? Hvis det ikke lykkes, åpner han si egen stilling så mye, at et motangrep blir farlig.
Oppdatert kl. 1429:
Iver kommer til å tape nå. Han har mistet to bønder til, og det blir for mye. Og stillinga hans har blitt helt åpen, og da er det lettere for hvit.
Oppdatert kl. 1430:
Mads har fått 8. plass i gruppe F (2002). Vi gratulerer med en kjempeflott innsats og godt spill i Norgesmesterskapet!
Oppdatert kl. 1433:
Trønderne gjør det bra :-) Ulrikke i gruppe G (2003 og yngre) har fått femteplass. Den samme plassen har Eivind Bruaset, også fra Trondheim, fått i gruppe E (2001).
Oppdatert kl. 1436:
Iver har gitt opp. Da ble det fire poeng på ham, og det mot veldig god motstand er bra. De tre rundene der Iver tapte, møtte han tre gode spillere.
Oppdatert kl. 1455:
Til orientering: Det er ikke bestemt at vi skal arrangere NM i 2014. :-) Noen av oss snakket sammen i går kveld om det var mulig å gjøre det i Kristiansund, og det fant vi ut at det er. Men det er en lang vei fram før det blir et NM-arrangement hjemme hos oss. Først må vi bestemme oss for det, og så må vi søke om det, og så må vi.... :-)
Oppdatert kl. 1622:
Da er premieutdelinga over, og vi venter bare på maxitaxien som skal kjøre oss til Kjevik. :-)

  • Kommentarer(0)//2012nmungdom.ksk.no/#post11

6. runde søndag kl. 9

RundeneOpprettet av Tore sø., november 18, 2012 08:35:40
6. runde starter søndag kl. 9
Gruppe F
Aleksander Flæsen, Stavanger (712) - Mads Wollan Myhre (635)

Gruppe C
Iver Halse (1071) - Magnus Dahl Jenssen (1019)
Eskil Ekeland Grønn, Oslo (1597) - Emil Andre Olsen (831)

Gruppe B
Øyvind Hoem Vaseng (1609) - Amir Keadana, Stavanger (1000)
Henrik Øie Løbersli (1607) - Thomas Lund Mathisen, Oslo (1024)

Oppdatert kl. 915:
Mads spiller kreativt. :-) Mot 1.c4 svarte han 1... f5! Mads har kommet godt ut, og det ser bra ut.
Emil spiller Morragambiten i siciliansk mot Eskil. Da gir han en bonde for å få mer aktivt spill for sine hester og løpere.
Iver har fordel mot Magnus allerede. I prøyssisk åpning ofret Iver en hest på f7, og det er en kjent åpning fra Kristiansund Sjakklubb. Tidligere i NM spilte Iver feil i denne åpninga, men denne gangen gjorde han det rett. Nå var det Magnus som gjorde en feil, og Iver fikk tilbake offiseren sin med en gang.
Henrik har fått Benkögambit mot seg, og det har han spilt mot før. Det skal ikke være noe problem. Øyvind har også kommet godt ut.

Oppdatert kl. 930:
Iver vinner nå. Han har løper over mot Magnus. Og det kan bli noen bønder også.
Mads står godt. Han har terrengfordelen som gjør at han har lettere for å finne plasser til brikkene sine, og motstanderen har det litt vanskeligere.
Øyvind spilte avbyttevarianten i fransk. Det er kjent for å være en kjedelig remisåpning, men Øyvind har spilt aggressivt og fått plassert sine offiserer langt fram på brettet og dominerer stillinga.
Henrik er inne i ei helt vanlig Benkögambitstilling. Der har motstanderen hans gitt en bonde for å aktivt spill på dronningfløya. Henrik har sett på denne åpninga med Axel, og vet hva han skal spille.
Emil har nå kommet langt ut i midtspillet og har ingen fordeler, til tross for at han ofret en bonde i åpninga for å få aktivt spill. Det har han ikke fått, og Emil står nå bonde under uten at han har kompensasjon for bonden i mer aktivt spill.

Oppdatert kl. 945:
Mads hadde en svakhet i c-linja som motstanderen, Aleksander, har utnyttet. Mads har nå tapt en bonde, og det høres ikke mye ut, men i sjakk på dette nivået kan det være avgjørende. Men det er lenge igjen.
Magnus vil vel ikke gi opp ennå, selv om han står offiser og to bønder under. Han håper nok på et mirakel mot Iver, men Iver er for god til at det skjer.
Det er ingen endring i de andre partiene.

Oppdatert kl. 1000:
Iver har vunnet! :) Magnus har tapt. Iver har da 4 poeng og kan få 5 poeng i gruppa.
Mads har gitt to bønder til, men har fått en løper. Motstanderen, Aleksander fra Stavanger, har to fribønder i a- og b-linja, og det kan være like godt som en løper. Men siden Aleksander bare har igjen dronning og tårn, mens Mads har dronning, tårn og løper, så er det lettere for Mads å stoppe fribøndene. Vi har god tro på Mads nå! :)
Emil står nå med løper under i sluttspillet mot Eskil E Grønn og taper snart. Henrik og Øyvind står begge to godt.

Oppdatert kl. 1015:
Takk for hilsenen i kommentarfeltet, Roger :-) Du får være med neste år igjen. Da er det i Hamarområdet. Og året etter det, snakker de her om rundt bordet, blir det i Kristiansund.
Emil har gitt opp partiet sitt. :-( Mads står heller ikke godt nå. De har byttet av tårn, og Mads har gitt løperen sin for en av bøndene. De har nå bare dronninger igjen av offiserene, men Aleksander har en fribonde som han vil forsøke å få inn til ny dronning.
Øyvind har funnet tilbake til taktene fra NM i sommer og spiller nå hardt på kongeangrep. :-) Motstanderen har et motangrep som Aage mener er farlig. Henrik står til vinst nå.

Oppdatert kl. 1023:
Mads har tapt :-( Øyvinds motstander har ofret tårn for å få evig sjakk. Og Øyvind måtte ta tårnet, ellers hadde han fått trøbbel med kongen.
Oppdatert kl. 1043:
Øyvind er i tidsnød. Han har 3 minutter igjen på 12 trekk, og det er lite for Øyvind. Han har også ei vanskelig stilling. Han gikk inn med en bonde nå, men gikk inn med springer og sjakket motstanderens konge. Det er litt komplisert. Håper at Øyvind har sett alt og at han slutter å notere trekkene sine. Det har han ikke tid til nå.
Henrik har løper og springer for tårn, og det er bra. Selv om motstanderen har to tårn, og de kan være ekle, skal dette gå veien for Henrik.
Oppdatert kl. 1050:
Den store krisa i Øyvinds parti er over! :D Øyvind har også fått dronninga til Amir og de spiller bare nå til Øyvind har nådd 40 trekk. Da vil nok Amir gi opp. Øyvind har også sluttet å notere og bare markerer trekkene med strek på noteringsskjemaet. Da vet han sjøl hvor mange trekk det er til tidskontrollen ved 40 trekk. (Når det er under 5 minutter igjen av partiet, trenger han ikke notere trekkene.)
Henrik har presset motstanderen, Thomas, bakover, og han har ikke lenger noe press på Henrik. Nå er det bare å føre partiet i land. Det vil nok ta si tid, men Henrik er god i slike stillinger. :-)
Oppdatert kl. 1055:
Øyvind har vunnet :-) Da har Øyvind 3,5 poeng i gruppa.
Oppdatert kl. 1102:
Enten er det hårete, eller det viser styrke og svært god kontroll, jeg vet ikke :D men Henrik gjorde sitt 40.trekk og hadde 1 - ett - sekund igjen på klokka da han hadde gjort trekket. Puh, det er mye verre og stå og se på. Det er jo ikke lov til å rope: - flytt da, mann, flytt :-) Men det sies innvendig, ja. :-)
Men Henrik er jo typen som har kontroll i slike situasjoner, og det hadde han tydeligvis også her. Skal det fortsette slik, bør de vel finne fram hjertestarteren her på hotellet. :-)
Henrik står fremdeles til vinst i partiet.
Oppdatert kl. 1124:
Øyvind og Tore er litt usikre på hvordan Henrik skal vinne, og vi er ikke sikker på om Henrik spiller på rett plan nå. Henrik har løper og springer og tre bønder. De står på d5, e4 og h3 og Henriks hvitfeltløper står på c8 og dekker disse bøndene. Motstanderen, Thomas, har tårn og også tre bønder. Bøndene hans står på e7, f6 og h7.
Det er fire partier igjen i lokalet, og Henriks er et av dem.
Oppdatert kl. 1147:
Henrik vant! Han ofret springeren på den ene bonden til svart, og gikk inn med sin egen til dronning.
Da er det utsjekking av rommene her (for dem uten gullkort i Choice...) og lunsj.
Neste runde starter presis klokka 1230.

  • Kommentarer(5)//2012nmungdom.ksk.no/#post10

5. runde lørdag kl. 1700

RundeneOpprettet av Tore lø., november 17, 2012 17:01:54
5. runde starter lørdag kl. 1700

Gruppe F
Mads Wollan Myhre (635) - Benjamin Halvorsen, Tromsø (742) 1-0
Mads sitter på femtebordet i denne runden, og er i høyeste grad med.

Gruppe C
Iver Halse (1071) - Odin Aa Solum, Strømmen (848) 1-0
Magnus Dahl Jenssen (1019) - Anton Ræder, Oslo (935)
Emilie Tårnes, Tromsø (-) - Emil Andre Olsen (831) 0-1
Vi er favoritter på alle tre bordene.

Gruppe B
Øyvind Hoem Vaseng (1609) - Thomas Lund Mathisen, Oslo (967)
Amir Keadana, Stavanger (986) - Henrik Øie Løbersli (1607) 1-0
Her skal det ikke være noe problem med å vinne begge disse partiene.

Oppdatert kl. 1715:
Mads har kommet flott ut.
Magnus og Emil har også kommet bra ut. Emil spiller italiensk, og den stille varianten. Iver har allerede vunnet en offiser i sitt parti.
Øyvind spiller Systemet sitt, og det er bra. Det kan han til fingerspissene. Henrik har spilt siciliansk og varianten akselerert drage. Det er en variant som Henrik liker.
Etter at Øyvind og Henrik ble sittende så lenge og spille i forrige runde, tok vi på oss ytterjakkene og gikk rundt hotellet. Plana var at vi skulle til butikken for å handle inns snacks til i kveld, men det er 2 km til Sørlandssenteret, og det var for langt. Vi hadde ikke rukket tilbake til runden da. Pølse med brød skulle vi også spise, men pølsene de serverer her på hotellet er i beste fall lunkne, så vi fikk igjen pengene. Øyvind spiste dog opp sin hotdog. :-)

Oppdatert kl. 1730:
Emil har vunnet! Han satte Emilie Tårnes fra Tromsø sjakk matt!
Mads står godt mot Benjamin Halvorsen. De har byttet av noen brikker slik at Mads har et tårn og to bønder i overvekt, mens Benjamin har hest og løper ekstra. De har også de fleste andre offiserene sine intakt. Tårn og to bønder mot løper og springer er et helt greit bytte i midtspillet i et sjakkparti. Umiddelbart gir ikke det fordeler eller ulemper til noen av partene. Og stillinga er helt grei for Mads.
Iver har fremdeles offiser over, og nå fikk han også byttet av dronninga, og vinner enkelt.
Magnus står godt og har god kontroll på partiet.
Øyvind og Henrik står også godt i sine partier.

Oppdatert kl. 1742
Mads gjorde et kjempetrekk nå. Det skal føre til at han vinner partiet sitt.
Iver må vel gi tilbake offiseren han vant tidlig i partiet. Han har kanskje spilt litt for raskt, og blitt lurt av motstanderen som skal være dårligere?
Magnus, Henrik og Øyvind står alle godt i sine partier.

Oppdatert kl. 1755:
Iver mistet løperen sin, men vant i stedet en løper og et tårn, og står nå så mye over i materiell at motstanderen nok gir opp snart. Han forsøker seg med et desperat angrep som Iver ikke har noen problemer med å hindre.
Magnus har bonde under, men det er i midtspillet de spiller, og det gjør ingenting. Magnus har bedre plasserte brikker enn motstanderen.
Mads vinner nå snart. Henrik har vunnet tårn mot å gi en løper, og vinner nok snart. Øyvind står helt greit, og vil nok også vinne til slutt.

Oppdatert kl. 1757:
Mads satte Benjamin Halvorsen sjakk matt! Mads er med i tetkampen i gruppa, og har gjort unna storfavoritten allerede.

Oppdatert kl. 1810:
Henrik har tapt. ??? Han så ikke en springergaffel på konge og tårn, eller noe sånt.

Oppdatert kl. 1827:
Jeg tok feil i partiet til Iver. Han kunne ikke miste løperen. Jeg så spøkelser... :-)
Magnus vinner nå og har greid 40 trekk og er ferdig med tidsnøden. Vi har vært litt bekymret for stillinga til Magnus, men han hadde en fribonde, og bare han greide å gjøre 40 trekk før tida gikk ut, så trodde vi at det skulle gå bra. Og nå ser det veldig bra ut. Magnus skal vinne!
Oppdatert kl 1829:
Iver har vunnet sitt parti for mer enn 10 minutter siden, og har glemt å gi beskjed om det.... Stakkars Iver, bare tull med bloggeren på ham i dag.
Oppdatert kl. 1834:
Magnus har vunnet!
Øyvind har bonde under, men jeg tror at Øyvind har kompensasjon. Han har et lite kongeangrep på gang.
Oppdatert kl. 1847:
Kongeangrepet ble stort det, gitt. Øyvind har ofret et tårn for å få til sjakk matt. Og det ser ut til at det skal gå i orden. Henrik og Tore ser ikke hvordan Øyvinds motstander skal greie å komme seg unna dette. :-)
Oppdatert kl. 1854:
Øyvind har vunnet!
Da ble dette en flott runde med fem av seks poeng. :-) Og i det totale regnskapet har vi nå 16 poeng av 29 mulige.

Da blir det middagsbuffet her. Diskotek skal det bli seinere på kvelden, men det er visst ingen av våre gutter som er så interesserte i akkurat det. Så vi får se hva som hender utover kvelden.
Rundeoppsettet for runden i morgen kommer nok snart, og da skal vi selvsagt forberede oss, og siden rundene i morgen blir avgjørende, blir det tidlig i seng på deltakerne våre.

  • Kommentarer(3)//2012nmungdom.ksk.no/#post9

4. runde lørdag kl. 1330

RundeneOpprettet av Tore lø., november 17, 2012 13:32:02
Runde 4 blir forhåpentligvis litt bedre enn tredjerunden. Men ser vi bak resultatene i de fire tapspartiene i forrige runde, har vi grunn til å være optimister. Det var godt spill av våre, men en liten unøyaktighet i hvert av partiene førte dessverre til fire tap. Men vi gleder oss med Mads og Iver som vant overbevisende i forrige runde og skal fortsette med det nå.

Gruppe F
Andreas G. Tryggestad, Nordstrand (1567) - Mads Wollan Myhre (635) 1-0
Andreas er storfavoritten i gruppa, men Mads skal kjempe! Svart er også en liten ulempe, men da blir seieren større hvis Mads greier å ta poeng fra Andreas.

Gruppe C

Magnus Dahl Jenssen (1019) - Dag E B Nord, Nittedal (1037) 0-1
Emil Andre Olsen (831) - Cornelius Kvendseth, Nordstrand (1347) 0-1
Mathias Sætre, Bergens (1761) - Iver Halse (1071) 1-0
Emil og Iver får tøffe motstandere nå. Magnus har fått en jenvbyrdig en.

Gruppe B
Henrik Øie Løbersli (1607) - Øyvind Hoem Vaseng (1609)
Det er litt synd at Henrik og Øyvind møter hverandre. Reise helt til den andre sida av Sør-Norge for å spille mot en du spiller hver uke mot hjemme.... Men ingen av dem vil gi noe ved dørene her, og dette blir nok et prestisjeoppgjør. Ikke forvent en rask remis her.

Oppdatert kl 1350:
Mads har kommet veldig flott ut mot Andreas Tryggestad. Han har fått ei god Pirc-stilling!
Magnus har ofret tårnet på a1, og satser på å fange dronninga. Om han greier det, vet jeg ikke, men det så litt vanskelig ut. Men Magnus var tydeligvis ved godt mot, og har nok ei plan. :-) Emil fikk siciliansk mot Cornelius Kvendseth og ikke nordisk som han hadde håpet på. Cornelius har mor fra Kristiansund.
Iver har fått inn preppen sin. De trekkene vi planla på forhånd at Iver skulle spille, har han spilt. Han har også rokert, og det er bra av Iver!
Henrik og Øyvind spiller katalansk forsvar, og det har de gjort flere ganger før.

Oppdatert kl. 1400:
Øyvind har fått neseblod, men det er i orden.
Mads står godt.
Iver har spilt de ti trekkene vi ble enige om på forhånd, og motstanderen har avveket littegrann. Men nå er Iver på egenhånd, og må tenke sjøl. Den generelle plana vet han om, og Iver står helt likt med motstanderen nå.
Jeg ser ikke hvordan Magnus kan fange dronninga, men det er komplisert og vi kan ha oversett noe. Emil står greit.

Oppdatert kl. 1413
Magnus greier ikke fange dronninga nå. Han byttet om på trekkene, og nå får motstanderen hans dronninga si ut, og da står Magnus med tårn under, og vil tape partiet.
Iver og Emil står helt greit. Og det er bra, for motstanderne deres er i utgangspunktet mye bedre enn dem.
Andreas prøver å tvinge fram at Mads skal gjøre en feil nå. Men hvis Mads spiller like fornuftig som han har gjort hittil i partiet, har vi ikke noe å frykte. :-)
Henrik og Øyvind er likt.

Oppdatert kl. 1440

Magnus taper nå. Mads står ikke så godt. Andreas Tryggestad har fått en fribonde i a-linja og litt mer aktivt spill enn Mads. Emil mister bonde, og selv om det ikke er noen katastrofe, så får Cornelius Kvendseth et godt og aktivt spill med offiserene sine.

Iver tenker og tenker og vet nok ikke hvilken plan han skal velge. Vi er ute av forberedelsene og hvit har ikke angrepet slik vi tenkte før runden startet. Han bare bygger opp og bygger opp til et kraftig angrep. Det er litt vanskelig å vite hva man skal gjøre mot det. Enten satse på å forsvare seg eller gå til motangrep.

I partiet mellom Henrik og Øyvind mener jeg at Øyvind har utliknet. Henrik er sikkert ikke enig i det, men Øyvind står minst like godt som Henrik nå. Øyvind har også fullført mer av utviklinga enn Henrik.

Oppdatert kl. 1449:
Mads har tapt.
Beklager at bloggen forsvinner av og til. Det er leverandøren av webhotellet vårt som har tekniske problemer. Det er blogg og bilder som er problemet denne gangen. Vi bør nok tenke på å skaffe oss en annen blogg.

Oppdatert kl. 1505:
Emil har tapt. Han bukket springer i tårnsluttspillet, og da var det over. Men inntil da hadde Emil spilt kjempebra. Det var morragambiten i siciliansk han fikk spilt i dag, og den fungerte bra.
Magnus har også gitt opp.
Iver står godt. Angrepet mot kongestillinga hans var ikke så farlig, og nå er det Iver som har svart som angriper på dronningfløya.
Øyvind har bonde over mot Henrik, og også litt mer aktive offiserer.

Oppdatert kl. 1517:
Iver er nå tårn under, og selv om han har to sammenhengende fribønder i sentrum, er ikke det nok til å hindre at han taper. Men det har vært godt spilt i dette partiet. Dette er mye å bygge på.
Øyvind har fremdeles bonde over, men nå er det Henrik som har de mest aktive offiserene. De har to tårn, løper (hvitfelter begge to) og springer hver.

Oppdatert kl. 1535:
Vi har nå sett på Ivers parti, og det vi hadde oversett var at Iver ga kvalitet i angrepet på kongefløya. Så han sto ikke så godt som vi trodde.... Men inntil han ga kvaliteten spilte han skikkelig godt.
Nå har alle som er ferdig tapt, men heldigvis spiller Øyvind og Henrik mot hverandre. :-) Der kan vi ikke få to nuller. Jeg tror det går til remis. De har et tårn hver. Henrik har løper og Øyvind en springer. Øyvind må bruke 3-4 trekk for å få springeren til et godt felt. Øyvind har også en bonde mer, men Henrik blokkerer at Øyvinds ekstra bonde skal kunne flytte framover. Så det ligner litt på remis, selv om selvfølgelig Øyvind må prøve.

Oppdatert kl. 1553:
Øyvind og Henrik har byttet av tårn. Og de har springer mot løper igjen. Det ser mer og mer ut som remis.

Oppdatert kl. 1604:
Øyvind har 12 minutter igjen, mens Henrik har 19 minutter igjen på resten av partiet. Løperen til Henrik utligner mye av forskjellen den ekstra bonden til Øyvind gjør.
Oppdatert kl. 1607:
Neste runde starter allerede klokka 17, og det er synd om Øyvind og Henrik skal bruke opp kreftene sine på å spille seg til remis, når de trenger dem til neste runde som starter ganske snart.
Oppdatert kl. 1620:
Øyvind og Henrik har tatt remis! Og neste runde begynner klokka 17. Øyvind og Henrik skal nå ut en liten tur for å få seg litt frisk luft.

  • Kommentarer(0)//2012nmungdom.ksk.no/#post8

3. runde lørdag kl. 930

RundeneOpprettet av Tore lø., november 17, 2012 09:31:09
3. runde
Betenkningstida er 1 time på 40 trekk og deretter 30 minutter på resten av partiet for begge spillerne. Et parti kan dermed vare i maksimum 3 timer.

Gruppe F
Mads Wollan Myhre (635) - Håkon Helgøy, Sandved (-) 1-0
Mads spiller på fjerdebordet og er med i toppen i gruppa. Motstanderen hans er ukjent for oss, og ingen av oss vil spå noe om utfallet i denne kampen n.

Gruppe C
Shervin Koushan, Elefantene (1185) - Magnus Dahl Jenssen (1017) 1-0
Ludvig Brannseter Ellingsen, Sandved (789) - Emil Andre Olsen (831) 1-0
Iver Halse (1071) - David Bjerg, Smeaheia (-) 1-0


Gruppe B
Sigve Hølleland, Masfjorden (1585) - Henrik Øie Løbersli (1607) 1-0
Morten Hamra, Sandved (1379) -Øyvind Hoem Vaseng (1609) 1-0

Sjekk også bildene vi har lagt ut

Oppdatert kl. 945:
Mads har kommet veldig greit ut i engelsk forsvar. Motstanderen har fått ut offiserene sine, men jeg synes at det så litt rart ut, og jeg tror det er fordel for Mads!
Magnus sin motstander, Shervin fra Trondhjem, valgte å spille spansk, og Magnus spiller sin vante variant, og Shervin spilte ikke det beste trekket mot Magnus.
Iver står veldig godt allerede. Motstanderen hans har plassert begge springerne sine på randen, og det er ikke i utgangspunktet det beste.
Emils motstander valgte å spille skotsk åpning, og den åpninga kjenner han godt fra alle partiene mot Magnus.
Henrik har fått inn preppen (prep=preparations, forberedelser) sin mot motstanderen. Motstanderen spilte engelsk åpning, og Henrik har fått den åpninga han kikket på i går kveld. Øyvind har kommet greit ut.

Oppdatert kl. 1000:
Magnus taper nå offiser mot Shervin. Mads vinner offiser mot Håkon Helgøy. Iver har vunnet offiser mot David Bjerg, og Øyvind har bonde over. Men bonden er litt langt fram, og han taper den kanskje igjen, men Øyvind står godt.
Henrik er bare såvidt ut av åpninga og det er likt. Nå har motstanderen hans, Sigve Hølleland fått byttet av c- og d-bøndene som han skal gjøre i engelsk åpning slik at den fianchetterte løperen på g2 får en god diagonal å herje i. Men Henrik har stengt av diagonalen med bøndene på b7 og c6.
Emils motstander truer en offiser, men det er enkelt for Emil å forsvare den. Men Emil har gått i tenkeboksen, og vi håper at han ser at han kan komme seg unna.

Bildene vi har lagt ut i dag, er det Arild som tok i går kveld. De starter her...

Oppdatert kl. 1008:
Iver har vunnet!
Mads ligger dronning og løper over.

Oppdatert kl. 1019:
Øyvind og Henrik står begge godt i gruppe B. Begge har nok et ørlite overtak i sine respektive partier.
Mads vinner enkelt.
Magnus har tårn under. Shervin har imidlertid ikke fått ut det ene tårnet, så i praksis står de helt likt, men når Shervin får tårnet med i spill får han stor fordel. Emil så ikke hvordan han skulle reddet offiseren i sted, og mistet den. Nå står han til tap, men han vil vel forsøke å svindle seg til et halvt poeng.

Oppdatert kl. 1027:
Mads har vunnet!
Magnus har fremdeles tårn under, og Emil offiser under.
Henrik står greit, og har fått en liten fordel. Den vil han nok øke utover i partiet og vinne sluttspillet! Håper det i alle fall!
Øyvind blir presset litt, men han skal bare komme seg ut av det, og da står han godt med bonde over. Men Øyvind har fremdeles ikke fått med dronningspringeren sin i spill.

Oppdatert kl. 1040:
Magnus står fremdeles tårn under og Emil står løper under. Det er ikke håp om noe mirakel i disse partiene.
Henrik står bedre og bedre. Nå har han økt fordelen sin bittelittegrann. Øyvind har måttet gi tilbake bonden, men fant heldigvis det beste trekket. Nå har han fått ut springeren sin, og når han får med det andre tårnet sitt nå tror vi at Øyvind står godt. Aage mener at Øyvind ikke står så godt.
Magnus har gitt opp.

Oppdatert kl. 1052:
Joda, Øyvind har fordel, ja. Øyvind har nå løper og springer for et tårn, og det er stor fordel for Øyvind! Han blir presset litt nå, men skal vinne dette.
Henrik presser på, og da Henrik har løperparet mot Sigve Høllelands løper og springer (begge har både dronning og begge tårnene på brettet ennå) vil vel Henrik forsøke å bytte av dronningene og tårnene og vinne sluttspillet.

Oppdatert kl. 1103:
Emil taper snart nå. Han har også mistet dronninga si nå.
Ingen forandring i partiene til Øyvind og Henrik. Det er ikke tidsnød i de partiene. Alle fire spillerne har omkring 15 minutter igjen, og det er ikke antydning til stress og tidsnød ennå. Øyvind står svært godt og Henrik står godt.

Oppdatert kl. 1112:
Oioi, Øyvind er under press, og Henrik tror jeg spilte feil. Han kan få det vanskelig nå. Emil spiller ennå.

Oppdatert kl. 1120:

Stillingene til Øyvind og Henrik for 10 minutter siden kan ses på disse to bildene..

Oppdatert kl. 1124:
Emil har gitt opp.
Både Henrik og Øyvind har litt tidsnød. 3 minutter hver på litt under 10 trekk. Henrik valgte å gi løperen som ble innestengt i stedet for å få ei katastrofalt ødelagt kongestilling. Jeg ser ikke at Henrik har noen kompensasjon for løperen.
Øyvinds stilling er uklar.

Oppdatert kl. 1131:
Både Henrik og Øyvind tapte.

Oppdatert kl. 1137:
Det var litt utgjort at både Henrik og Øyvind tapte. Henrik spilte nok feil i midtspillet da han gikk inn i en variant der løperen ble fanget. Øyvind hadde springer og løper mot to tårn og begge hadde dronningene på brettet, men de to tårnene ble svært gode da de samarbeidet.

Oppdatert kl. 1150:
Da er det lunsj her, og neste runde starter kl. 1330

  • Kommentarer(3)//2012nmungdom.ksk.no/#post7

2. runde fredag kl. 1930

RundeneOpprettet av Tore fr., november 16, 2012 19:38:07
Gruppe F
Jens Christian Opdahl, Bergens (724) - Mads Wollan Myhre (635) 0-1
Vi er så frekke at vi utroper Mads til en liten favoritt!

Gruppe C
Magnus Dahl Jenssen (1019) - Emilie Tårnes, Tromsø (-) 1-0
Emil Andre Olsen (831) - Vegard Engan-Larsen, Moss (572) 1-0
Benjamin Freitag, Kristiansand (-) - Iver Halse (1071) 0-1
Her kan vi også få tre vinst. I utgangspunktet i hvert fall. Vi er usikre på motstanderen til Magnus, siden hun ikke står med rating, men vant sitt første parti.

Gruppe B

Henrik Øie Løbersli (1607) - Belal Abu Shawish, (-) 1-0
Øyvind Hoem Vaseng (1609) - Martin Nilsen, Stavanger (1651) 0-1
Henrik og Øyvind bytter motstandere fra første runde. Henrik vinner i hvert fall. Øyvind får det litt verre, men vil nok spille Systemet.

Det var en stor feil i første runde, i hvert fall i gruppe B. De satte opp runden etter FIDErating og ikke etter norsk rating. Det betød at Henrik møtte en spiller som var like god som han sjøl, og det til tross for at første runde er seedet.

Oppdatert kl. 1948:
Magnus leder med offiser, og det samme gjør Iver!

Oppdatert kl. 1955:
Magnus har vunnet! Motstanderen hans vant ikke i første runde, men hadde walk over. Henrik vinner nå. Øyvind har fått spilt Systemet sitt, og står godt. Motstanderen hans har stilt seg opp på samme måten som Vegard Simensen gjorde i partiet mot Øyvind i høstmesterskapet. Vi får håpe at Øyvind husker analysene fra partiet mot Vegard.
Emil fikk ikke spilt Nordisk slik som han hadde tenkt. Han møtte siciliansk, men det skremmer ikke Emil fra å gå til angrep. Dronninga er opp på kongefløyen allerede og gjør det vanskelig for motstanderen!
Mads har ei litt vanskelig stilling nå. Det er likt materielt, men motstanderen har plassert sine offiserer bedre.
Iver står godt.

Oppdatert kl. 2007:
Iver står selvsagt godt, for han har jo offiser over. Mads har tårn for springer, og står best. Emil har løper for to bønder, men Emil kan i tillegg nå vinne en hel offiser. Henrik vinner ja. Øyvind har latt motstanderen, Martin Nilsen fra Stavanger, få sentrum. Jeg tror det var en feilberegning av Øyvind, for han ristet litt på hodet da jeg gikk forbi.

Oppdatert kl. 2022:
Emil har vunnet!
Iver står fremdeles offiser over og vinner. Henrik har et tårnsluttspill der han vinner. Han har to bønder mer enn motstanderen og begge har tårn hver.
Mads har tårn over og vinner enkelt nå.
Øyvind har samme stillinga som i stad. De har bare gjort et trekk eller to siden sist, og Øyvind står littegrann i underkant. Men Øyvind har fått fianchettert også dronningløperen sin.

Oppdatert kl. 2037:
Henrik har vunnet! Og Henrik mener at Øyvind står likt nå!

Oppdatert kl. 2051:
Mads har vunnet. Det var et flott parti av Mads.
Iver har vunnet!
Øyvind står littegrann trangt, for motstanderen har en terrengfordel, men det er helt åpent.

Oppdatert kl. 2106:
Øyvind står likt ja, slik som Henrik sa i sted. Eller kanskje ørlite grann bedre. Begge har lik tid, 16 og 17 minutter igjen til 40 trekk. Etter 40 trekk får begge to en ny halv time på resten av partiet. Dette partiet kan nok trekke i langdrag.

Oppdatert kl. 2130:
Det ble tidsnød for Øyvind i partiet mot Martin Nilsen. Dvs. begge hadde tidsnød. De hadde 4-5 minutter igjen hver når det var igjen minst 15 trekk. Og da ble det ikke tid til å tenke. Øyvind sto godt, så det ut som, men så begynte Martin å presse på kongestillinga hans, og da raknet stillinga til Øyvind til slutt. Øyvind tapte.

  • Kommentarer(0)//2012nmungdom.ksk.no/#post6

1. runde fredag kl. 1630

RundeneOpprettet av Tore fr., november 16, 2012 16:28:25

Gruppe F
Mads Wollan Myhre - Polina Leganger Bronder 1-0

Gruppe C
Rasmus L. Haugland, Modum - Emil Andre Olsen 1-0
Anne Margrete Myraunet, Frosta - Magnus Dahl Jenssen 0-1
Iver Halse - Martin Saltvedt, Stavanger 0-1

I NM på Fagernes for to år siden, svindlet Emil seg til evig sjakk mot Rasmus Haugland da han sto med offiser under. Rasmus vil vel ha revansje, tenker vi. :-)

Gruppe B

Martin Nilsen, Stavanger - Henrik Øie Løbersli 1-0
Belal Abu Shawish - Øyvind Hoem Vaseng 0-1

Oppdatert kl. 1644:

Mads spiller engelsk, men har vunnet bonde!
Emil Andre fikk inn preppen sin med slavisk mot Rasmus Haugland. :-)
Iver har hvit, og ikke svart som jeg trodde i sted. Iver spiller fransk med 3.e5. Han står greit.
Henrik møtte 1.f4 som han hadde forventet. Henrik og Robin har preppet 1. f4 (Birds åpning) en av de siste dagene, så Henrik vet hva han skal spille.
Øyvind spiller akseptert dronninggambit, og jeg tror ikke at det var det Øyvind har planlagt. Motstanderen har i alle fall tatt sentrum.

Oppdatert kl. 1706:
Mads har to offiserer over!
Emil Andre har ofret tårnet på a8, og må nå stenge inne dronninga til Rasmus.
Iver står greit, og motstanderen prøver nå å åpne sentrum med f6.
Magnus har løper mot to bønder, men Anne Margrete kan få en bonde til. Hun har ofret løperen for angrep.
Henrik har ikke kommet ut av åpninga ennå.
Øyvind har kommet inn i fransk nå?! Hvit har bonden på e5 og d4 og Øyvind har bønder på d5 og e6. Men Øyvind har også fianchettert løperen til b7, og jeg tror ikke at Øyvind står så godt.

Oppdatert kl. 1715:

Mads har fremdeles offiser over. En nå, men det er sluttspill og han vinner enkelt nå.

Magnus har kommet seg ut av angrepet mot seg, og truer å bytte av dronning og et tårn. Det ser bra ut for Magnus.

Iver står godt i fransk. Ingen av dem har rokert! Og det er litt åpent for begge kongene.

Emil tror jeg nå får litt problemer med å fange dronninga.

Henrik har spilt bare ni trekk, og har brukt 10 minutter mindre tid enn motstanderen. Og dette er motstanderens favorittåpning!

Øyvind har nå tårn over, og vinner enkelt.

Oppdatert kl. 1730:
Mads vinner enkelt.
Magnus har dronning for tårn, og kommer til å vinne.
Ivers motstander har nå rokert, og vi håper at Iver også gjør det nå!
Emil sliter nå og får ikke fanget dronninga.
Hos Henrik er det bare spilt et halvtrekk siden sist! :-)
Øyvinds motstander forsøker å angripe med dronning og springer, men Øyvind skal greie å forsvare seg godt mot det.

Oppdatert kl. 1745:

Øyvind har vunnet! Mads vinner, Magnus vinner og Iver står godt! Iver rokerte. Puh! :-) Emil står nå tårn under. Henrik er fremdeles i åpninga. De har spilt et heltrekk siden sist.

Mads har vunnet!

2 poeng inn, 19 igjen!

Vi har satt et mål om at vi skal greie 50% score for alle deltakerne våre i år, og med seks deltakere og sju runder skal vi ha 21 poeng. Nå er vi i alle fall godt i gang. :-)

Oppdatert kl. 1755:

Magnus har vunnet, Emil har tapt. Iver står greit, og hos Henrik har de byttet av begge løperne, men har beholdt alle bøndene.

Oppdatert kl. 1805:

Iver står godt! Men det er fremdeles uklart. Henrik har fått et angrep på kongefløya i h-linja mot seg. Og det rare er at det fremdeles bare er løperne som er byttet av.

Oppdatert kl. 1825:
Takk for hilsenen, Anna. Den skal viderebringes. De fleste er nå og spiser, mens det bare er Iver og Henrik igjen som spiller, og bare Vibeke og mer her i hjørnet vårt.

Iver taper nå. Han står ikke særlig dårligere, men han har bare noen få sekunder igjen av tida si, mens motstanderen har 18 minutter. Iver har dessverre ikke sjanse til å unngå tap nå. Men han har spilt veldig godt, og må ta med seg det videre i de neste rundene.

Henriks motstander ofret springer for to bønder og angrep. Men det ser ut til at Henrik har ridd av stormen, og står litt bedre. Tida deres er ganske lik. 8 minutter mot 10 minutter til Henrik.

Oppdatert kl. 1840:

Iver og Henrik tapte begge på tid. Henrik måtte gi den ene springeren for å unngå matt, og sto med to bønder under i stillinga, og hadde nok tapt uansett. Iver sto bonde under da han tapte på tid.

  • Kommentarer(2)//2012nmungdom.ksk.no/#post5