NM for lag 2011

NM for lag 2011

.

Dette er en blogg der vi følger lagene fra Kristiansund i NM for klubblag 2011 på Fagernes 14. - 16. oktober.

1. runde

RundenePosted by Tore Fri, October 14, 2011 17:45:29
Kristiansund 1 sitter på førstebordet og møter i første runde Alta 2:
Partiet sendes direkte her:

GM Evgeny Romanov - Alf Gjøran Jakobsen (1776)
IM Axel Smith - Harald Martinsen (1217)
Brede Kvisvik - Jan Gunnar Bakke (1199)
Kristian Stuvik Holm - Steinar Arild (1174)

Kl. 1748 har Alta 2 ennå ikke kommet til bordene. De er rett rundt hjørnet, forteller turneringsarrangør Øystein Brekke.

Kristiansund 2 møter Harstad

Kristiansund 2 har hvit på første- og tredjebordet.

WFM Ellinor Frisk (2178) - Peter Flermoen (2187)
Vegard Simensen (1593) - Stein Jensen (1962)
Henrik Øie Løbersli (1539) - Kurt Magnus Berg (1806)
Øyvind Hoem Vaseng (1281) - Nils Jakob Schjelderup (1559)


-------------------------
Jeg kommer til å legge inn endringer om matchen i dette hovedemnet. Spesielt Kristiansund 2-Harstad som dere ikke ser. Men bare legg inn kommentarer.

Kl. 1820: Begge Altalagene kom seint. Det er vel å skyte spurv med kanoner å bruke Evgeny og Axel mot Alta 2?
Fra Kristiansund 2 mot Harstad: Øyvind fikk ei merkelig åpning mot seg. De har rokert på hver sin side og Øyvind har nå fått et angrep mot seg på kongefløya, og Øyvind har ikke satt i gang et motangrep sjøl ennå.
Henrik fikk katalansk åpning. Etter 7 trekk har Henrik brukt 5 minutter mens motstanderen Kurt Magnus Berg har brukt 36 minutter.
Vegard på andrebordet fikk engelsk mot Stein Jensen. Og Stein har plassert offiserene sine godt og alle peker mot Vegards kongestilling.
På førstebordet spilte Peter Flermoen akselerert drage i siciliansk mot Ellinor. Hun har svart med Marocszy-binding, og det skal hun kunne godt. I alle fall hvis hun har fulgt med på hva Axel har spilt og lært fra seg de siste årene.

Kl. 1836: Øyvind har satt i gang et motstøt i sentrum, og det er fornuftig.
I Henriks parti har de bare kommet til det 10. trekket og er fremdeles i åpninga. Motstanderen har brukt over 45 minutter nå.
Vegard får til noe motspill mot Stein Jensen. Stein var på 1980-tallet Nord-Norges beste spiller og hadde en rating over 2300 en gang. Han er fremdeles en meget god spiller selv om ratingen er under 2000 nå.
Ellinor har et interessant parti. Flermoen vil sette i gang angrep på kongefløya og har fått spilt f5. men det er et tveegget sverd.

Kl. 1900: Ellinor har en fordel på 1,25 i følge vår fritz12, men den jobber seint på denne maskina. Øyvind har motspill i sentrum mens motstanderen angriper kongestillinga hans. Nå har vi trua på Øyvind etter at han fant at han kunne angripe i sentrum. Det er et kjent aksiom i sjakk at et angrep på en av fløyene møtes med motangrep i sentrum. Og det gjorde Øyvind! :-)
Henrik er fremdeles i åpninga, men nå står han litt trangt. Men motstanderen har brukt veldig mye tid da.
Vegard bruker tida si og Stein Jensen angriper d6-bonden hans. Vegard er nok bedre til å angripe enn å forsvare seg, og hvis Stein hindrer Vegard i å finne et angrep han kan sette i gang, ser det ikke så lyst ut for Vegard. Men Vegard er kjent for å finne angrepsmuligheter der andre ikke ser noen ting, så vi har håpet ennå.

Kl. 1910 Kristiansund 1:
Evgeny står til vinst.
Axel står godt. Brede er vi litt mer usikre på. Kristian står godt.
Robin er nå inne og ser på hvordan OSS og SK1911 står i sine matcher.

Kl. 1920: Brede må vel vinne nå?
Øyvind står fremdeles godt.
Henrik står ikke så godt, for motstanderen, Kurt Magnus Berg, har fått kontrollen over sentrum og har terrengfordelen. Henrik står trangt med de hvite brikkene.
Vegard gjorde nettopp et trekk som enten redder partiet eller fører til ruin. Jeg kan ikke vurdere det. Han spilte e5 da Stein truet på d6. Det betyr at Vegard får en hengende bonde på d6 i resten av partiet, og Stein har ingen bønder i d-linja, så han har åpne linjer til d6-bonden.
Ellinor flyttet kongen til h1, unna diagonalen, men det førte til at vurderinga av stillinga hennes av Fritz12 gikk ned fra +1,20 til +0,90.

Kl. 1940: Øyvinds motstander har lyktes med sitt kongeangrep. Nå ser det stygt ut for Øyvind.
Henrik står også trangt, men ikke så trangt som i sted.
Vegard har fått litt fart på brikkene, og Stein har flyttet alle sine offiserer tilbake. Dette liker vi. Ellinor overså et trekk og stillinga er nå i følge Fritz helt likt. Men trekket hun overså var et maskintrekk. Det var ikke lett å se at løperen på e3 skal trekkes inn til g1 ved siden av kongen, nettopp for at dronninga skal true bonden på e7. Men Ellinor taper nok ikke.

Kl. 1955: Evgeny har vunnet! :-)
Jeg skjønner fremdeles ikke helt stillinga til Axel, men både Brede og Kristian vinner jo nå.
På andrelaget står Øyvind til tap. Motstanderen kom inn i stillinga hans. Henrik står litt bedre enn i sted. Og Vegard har kommet litt på offensiven. Ellinor står likt.

Kl. 2007: Førstelaget vinner greit resten av sine kamper. OSS vinner nok 4-0 men 1911 kan miste poeng på fjerdebordet.

Andrelaget: Ellinor står nå litt under mot Flermoen. Øyvind taper eller har gått matt nå. Henriks stilling liker vi mer og mer desto lenger vi ser på den. Han har kanskje utligning og står ikke så dårlig som det kan se ut til. Vegard har fått til spillet sitt og dette kan han vinne. Men det er i så fall langt fram. Vegard har 9 minutter igjen på 20 trekk mens Stein har 20 minutter. Vi hadde forventet at det skulle ha vært omvendt for Stein Jensen er kjent for å havne i tidsnød.

Kl. 2017: Brede har vunnet. Da er stillinga til førstelaget 3-0. Og Kristian står til vinst.

Kl.2035:Kristian vant enkelt. Og Kristiansund 1 vant med 4-0! :-)
Andrelaget: Vegard tapte mot Stein Jensen. Det ble lynsjakk i tidsnøden til begge to, og der var tidsnødkongen Stein Jensen bedre enn Vegard.
Henrik og motstanderen hadde også tidsnød, og der må de rekonstruere trekkene siden ingen av dem skrev de siste trekkene før 40. trekket.

Lars mener nå at Silje Bjerke på 1911 vinner sitt parti og da vinner SK1911 med 4-0. Men Nicolai Getz på OSS får bare remis i sitt parti. Det er heldig for oss, siden det i NM for klubblag er de individuelle poengene som teller først og lagpoeng deretter.

Kl. 2050: Henrik remis. Henrik mente at samme stilling hadde oppstått tre ganger da han og Nils Jakob Schjelderup rekonstruerte de siste trekkene. De ble da enige om remis. Flott av Henrik som også tidligere i partiet hadde tilbudt remis og nok var fornøyd med det. Vi tror ikke at Henrik sto best på noe tidspunkt i løpet av partiet. Kurt Magnus Berg er en spiller med 1806 i rating, og det er bra av Henrik å greie remis mot ham. :-)

Kl. 2114: Ellinor spilte remis! :-) Det fungerte godt likevel da, det sluttspillet Ellinor spilte.

Det er flere lag som har 4 poeng. Både Nordstrand 1 og OSS 2 har 4 poeng slik som Kristiansund, og vel også 1911 bare Silje vinner. Så da er det i øyeblikket ikke helt klart hvem førstelaget møter i morgen tidlig. Men siden Kristiansund satt på førstebordet, vil vi nok sitte der i morgen tidlig også, og da blir også partiene sendt direkte.