NM for lag 2011

NM for lag 2011

.

Dette er en blogg der vi følger lagene fra Kristiansund i NM for klubblag 2011 på Fagernes 14. - 16. oktober.

Førstelaget

LagenePosted by Tore Wed, October 12, 2011 21:26:15
Kristiansund 1 har som målsetning å vinne og bli norgesmestre. Da kvalifiserer vi oss til Europacupen for lag neste år.

Vi tror at det er heldig for oss at arrangementet ligger på Fagernes. Det gjør at det ikke blir så enkelt for Oslolagene å ha med alle sine gode spillere, som om det hadde vært hvis arrangementet hadde vært i nærheten av Oslo.

Det er lettere å ta trikken for å spille et sjakkparti enn å måtte planlegge å være borte ei hel helg.

Kristiansunds elitespillere har hatt veldig god framgang det siste året. IM Axel Smith vant eliteklassen i NM i sommer. I eliteklassen spilte også Edwin David. Brede Kvisvik tok nettopp et IM-napp. Kristian Stuvik Holm er en ung, lovende spiller som vi forventer mye av. Kristiansund har verdensmester Viswanathan Anand som medlem, men Anand er nettopp ferdig med Grand Slam-turneringa i Bilbao og kommer ikke til Fagernes.

Kristiansund har også flere stormestre som medlemmer, men på laget kan vi bare ha med en "utlending" i hver runde. Utlending i NM for klubblag defineres som en som ikke har fast bostedsadress i Norge. IM Axel Smith går derfor for norsk i NM for klubblag, mens han i seriesjakken defineres som utlending siden der er det krav om at bostedet må ha vært i Norge minst det siste året. (De ulike turneringsreglementene i Norges Sjakkforbund er ofte innbyrdes motstridende.)

For to år siden måtte vi ta til takke med fjerdeplassen etter å ha vært og kjempet om seieren helt til siste stund. Vi håper at det går bedre i år.