KM barn og ungdom

KM barn og ungdom

.

Dette er en blogg der vi følger Kretsmesterskapet for barn og ungdom i Møre og Romsdal på Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet oppafor Blindheim utafor Ålesund. I 2012 er det helga fredag 28. september til søndag 30. september vi er på hytta.

Den samme bloggen brukte vi også i 2011, og du finner alle lister og runder fra i fjor her også.

5. runde Kadett-Ungdom

RunderPosted by Tore Sun, September 30, 2012 12:50:46
5. runde kadett- ungdom begynte klokka 1230
Audun Hoem - Iver Halse 0-1
Jon Oddvar Rambjør - Henrik Øie Løbersli 0-1
Vegard Simensen - Martin Istad Skog 1-0

Audun og Vegard har begge tre poeng, og det ser ut til at Audun blir kretsmester hvis han vinner. Han får bedre kvalitet, og han har slått Vegard i innbyrdes oppgjør. Audun har også slått den andre ungdommen, Martin, i turneringa.
Henrik har to poeng og trenger bare remis mot Jon Oddvar for å sikre seg kretsmesterskapet. Jon Oddvar skulle tilby Henrik remis etter et trekk, for å få Henrik til å bli overmodig og kanskje tape partiet, når han kom til å avslå tilbudet.... Det er litt psykologi i sjakk!

Kl. 1315: Det har vært servert lunsj innimellom trekkene her, men ingen av spillerne har fått spise i spillelokalet, så de har måttet ta seg pauser på noen minutter på kjøkkenet for å spise hamburgere, pølser med brød, pizza etc.

Henrik vant nå en bonde mot Jon Oddvar og leder med to bønder. I tillegg har Jon Oddvar dessverre ei åpen kongestilling.
Vegard står bonde over mot Martin, men Iver gir Audun kamp. Der er det uklart.
Kl. 1332: Vegard får fribonde mot Martin nå, og har også den ekstra bonden. Audun ligger over med bonde mot Iver. Begge har der løperpar og tårnpar.
Jon Oddvar ga opp mot Henrik, og selv om Jon Oddvar tapte alle partiene sine har han gjort ei god turnering. Som den desidert lavest rangerte, har han spilt gode partier, men motstanderne har vært gode. Erfaringa har gjort Jon Oddvar godt, og han spiller mye bedre nå enn bare for noen måneder siden.

Kl. 1358: Vegard har slått Martin. Vegards fribonde kom helt fram til sjuenderaden, og skulle den stoppes måtte Martin gi offiser. Han ga dermed opp. Nå kjemper Audun for hele poenget mot Iver. Han trenger det, skal han bli kretsmester igjen. Audun har fribonde, men begge to har løperparet. Tårnene er byttet av. Ivers konge er også mer aktiv enn Auduns, så Iver kan kanskje holde denne stillinga.

Kl. 1421: Audun har mistet en løper! Og KM-komplekset slår til igjen. Når Audun har slått Vegard i KM, har han samtidig tapt i siste runde. For to og tre år siden, tapte han mot Vegard Viken Kallset, og i år kan det se ut til at han kan avgi poeng mot Iver. Da steg stjerna til Vegard oppover igjen. Men ingenting er avgjort. Audun har fremdeles fribonden, men den har Iver blokkert med sin egen konge. Løperne til Iver gjør at Audun heller ikke kan komme inn i stillinga til Iver, så nå er det opp til Audun å begrense tapet, dvs. forsøke å redde en remis.
Kl. 1435: Iver bør vinne nå. Men Audun er en kløpper i sluttspill og vil nok forsøke så lenge han greier. Det kan bety at vi ikke rekker bussen fra Moa kl. 1525.
Kl. 1438: Audun har gitt opp, og Iver har vunnet!
Vegard Simensen er kretsmester for ungdom med fire poeng

Henrik Øie Løbersli er kretsmester i kadett med tre poeng


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Vibeke Sun, September 30, 2012 14:27:49

Takk for flott blogging gjennom hele helga:)