KM barn og ungdom

KM barn og ungdom

.

Dette er en blogg der vi følger Kretsmesterskapet for barn og ungdom i Møre og Romsdal på Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet oppafor Blindheim utafor Ålesund. I 2012 er det helga fredag 28. september til søndag 30. september vi er på hytta.

Den samme bloggen brukte vi også i 2011, og du finner alle lister og runder fra i fjor her også.

7. runde - Lille-, Mini- og Mikroputt

RunderPosted by Tore Sun, September 30, 2012 11:27:59
7. runde
Jonas Krane - Magnus Dahl Jenssen 0-1
Emil Reite - Benjamin Linge Hansen 1-0
Jose Carlos Romero - Mads Wollan Myhre 0-1
Anniken Sofie Skog - Olai G. Skogen 0-1
Ulrich Toven - Amandus Stolsmo 0-1
Stian Thomassen - Thomas Santi Johnsen 1-0
Simon Krane - Walk Over 1-0

Det er flere interessante oppgjør her. De fire ålesunderne spiller mot hverandre. Benjamin kommer fra avisrunden sin, og derfor venter vi med å starte runden til han kommer cirka 1150. Benjamin må slå Emil hvis han vil ha andreplassen i lilleputt.
I mikroputt får vi også oppgjøret mellom de to spillerne.

Kl. 1205: Vi begynte runden kl. 12, og Stian og Thomas er allerede ferdig. Stian slo Thomas, og begge to har nå to poeng.
Kl. 1210: Amandus satte Ulrich sjakk matt.
Kl. 1214: Magnus vant over Jonas, og Magnus cruiser gjennom turneringa og har sju poeng på sju runder! Kjempebra spilt.
På andrebordet er det en spennende kamp mellom Emil og Benjamin. De har bare gjort 8 trekk, og Benjamin valgte å spille Caro-Kann-åpninga. Den er det mest solide svart kan finne på å spille mot hvits 1.e4 (i følge stormester Tiger Hillarp).
Kl. 1220: Mads satte også Jose sjakk matt.
Kl. 1221: Olai har fordel mot Anniken, men Anniken spiller veldig solid, og har plassert kongen trygt bak bøndene på kongefløya. Olai står mer åpent, og Anniken har vunnet slike partier før.
Mellom Emil og Benjamin har det ikke skjedd noe nevneverdig. De har nå gjort 10 trekk! Og de har brukt til sammen nesten en time. Dette er nok et oppgjør med nerver og kampen om å bli beste ålesunder.
Det er et flott trekk at de to partiene som er igjen, er partier med spillere fra Aalesunds Schacklag. Det viser at de bruker tida si, og tenker på trekkene. Det gir et godt grunnlag.
Kl. 1243: Olai vant mot Anniken. Han fikk åpnet kongestillinga hennes, og mattet henne med dronning, løper og tårn. Det var kjempebra spilt av Olai.
Benjamin har tilbudt Emil remis, men Emil har valgt å spille videre. De har nå kommet til 15 trekk, og har bare byttet av to bønder hver. Benjamin har nok en ørliten fordel i stillinga.
Kl. 1300: Emil fikk inn en kombinasjon slik at han vant en springer fra Benjamin. De er nå i sluttspillet. Benjamin har tårn og Emil har tårn og springer. Det skal Emil vinne, men tårnsluttspill er vanskelig, og Benjamin kan ha praktiske sjanser.
Kl. 1313:Tårnsluttspill er vanskelige greier. Benjamin greide å ta springeren til Emil, og nå leder Emil bare med bonde. Det trenger ikke være nok i tårnsluttspill for å vinne. Kanskje det ender i remis allikevel?


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.