KM barn og ungdom

KM barn og ungdom

.

Dette er en blogg der vi følger Kretsmesterskapet for barn og ungdom i Møre og Romsdal på Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet oppafor Blindheim utafor Ålesund. I 2012 er det helga fredag 28. september til søndag 30. september vi er på hytta.

Den samme bloggen brukte vi også i 2011, og du finner alle lister og runder fra i fjor her også.

8. runde - Lille-, Mini- og Mikroputt

RunderPosted by Tore Sun, September 30, 2012 13:38:28
8. runde og sisterunden. Starter klokka 1345

Magnus Dahl Jenssen - Simon Krane 1-0
Olai G. Skogen - Emil Reite 1/2-1/2
Mads Wollan Myhre - Benjamin Linge Hansen
Amandus Stolsmo - Anniken Sofie Skog 1-0
Jose Carlos Romero - Stian Thomassen 1-0
Thomas Santi Johnsen - Ulrich Toven 1-0
Jonas Krane - walk over 1-0

Kl. 1357
: og partiene er i gang. Stian burde ha satt Jose sjakk matt. Han har fremdeles muligheten til å sette ham matt i to trekk, men ser det ikke. Jose overser det også. På de andre bordene går det litt tregere, heldigvis.
Kl. 1402: Thomas vant partiet mot Ulrich. Thomas hadde en fin matt med to løpere, springer og tårn mot Ulrichs konge i hjørnet.
Jose vant mot Stian. Stian mistet dronninga si, og Jose vant partiet.
Da kan vi gratulere Thomas Santi Johnsen som kretsmester i mikroputt!
Magnus har tatt dronninga til Simon og vinner. Amandus og Anniken står likt materielt, mens Mads møtte i dag en spiller, Benjamin, som åpner på samme måte som Mads sjøl. Benjamin spiller engelsk med 1.c4.

Emil og Olai har spilt remis! Da er Emil sikker på andreplassen i lilleputt, siden ingen kan ta ham igjen med 6,5 poeng!
Og Magnus har satt Simon sjakk matt

Kl. 1424: Amandus vinner nå. Han setter Anniken sjakk matt i løpet av et trekke eller to. Benjamin hadde litt tidligere en flott løper på e3 inne i stillinga til Mads, men den er borte nå. Nå har Mads ei fin stilling der han har plassert sine tårn bedre enn det Benjamin har.
Kl. 1431: Mads tok en bonde. Det så ut til at han mistet springeren da han tok den, men Mads hadde forsvar på den, og nå Mads bonde over. Benjamin har imidlertid fått en gardert springer på c3 som ødelegger litt av koordinasjonen av brikkene til Mads.
Kl. 1437: De spiller så lenge, at vi ikke er sikre på om vi rekker bussen kl. 1525 fra Moa.
Kl. 1443: Nå har Mads og Benjamin byttet av dronningene sine. Mads har to tårn i f-linja og kontroll på den, og Mads har fremdeles den bonden han tok. Og Benjamins springer står fremdeles på c3
Kl. 1500: Mads og Benjamin spiller ennå. Mads har en fribonde og står best, men i tårnsluttspill kan kanskje Benjamin holde det, hvis han vet at han må bakom med tårnet sitt på rett tidspunkt. Fordelen er Mads.
Det er klart at vi har ikke en sjanse til å rekke bussen som går snart, og vi tar derfor Timesekspressen som går kl. 1625 fra Moa og den er i Kristiansund 1945.
Kl. 1509: Det er nå teoretisk remi mellom Mads og Benjamin.
Kl. 1522: Men tårnsluttspill er vanskelig. Mads hadde en bonde til som han fikk frem til ny dronning. Spørsmålet vi stilte oss, vi som sto bak, var om Mads hadde lært å bygge bro? Tja, hvisket Iver, men han trodde det for noen uker siden. Ja, Mads kunne bygge bro han, og fikk inn bonden sin til ny dronning!