KM barn og ungdom

KM barn og ungdom

.

Dette er en blogg der vi følger Kretsmesterskapet for barn og ungdom i Møre og Romsdal på Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet oppafor Blindheim utafor Ålesund. I 2012 er det helga fredag 28. september til søndag 30. september vi er på hytta.

Den samme bloggen brukte vi også i 2011, og du finner alle lister og runder fra i fjor her også.

4. runde Kadett-Ungdom

RunderPosted by Tore Sun, September 30, 2012 09:12:09
4. runde i kadett-ungdomsgruppa begynner klokka 10.
Det store spørsmålet en time før start er om Martin Istad Skog kommer, eller om Per-Christian også må spille de to siste rundene.

Jon Oddvar Rambjør - Iver Halse 0-1
Henrik Øie Løbersli - Vegard Simensen 0-1
Martin Istad Skog - Audun Hoem 0-1

Det blir tre svært interessante oppgjør i denne runden. Vi gleder oss til å følge med på partiene. Husk at betenkningstida er 45 minutter + 30 sekunder tillegg per trekk. Det innebærer at vi er over hurtigsjakkgrensa og alle trekk må noteres i partiet.

Kl. 1040: De begynte å spille ca. ti over ti. Audun forsøkte seg med benoni mot Martin, men han gikk ikke inn i åpninga.
Mellom Jon Oddvar og Iver er det italiensk åpning de spiller. Den samme åpninga som vi preppet med Iver i NM i Sandefjord i sommer. Så dette kan Iver. Iver har også plusstid på klokkka (47 minutter, de begynte med 45) mens Jon Oddvar har 30.
Mellom Henrik og Vegard spilles det katalansk. Ingen overraskelse det. Vegard har fått en springer på e4, mens Henrik har fianchettert begge løperne sine.
Kl. 1052: Audun har fått bonde mot Martin, og Martin har heller ingen kompensajon for den.
Jon Oddvar glemte at bonden på e5 trengte beskyttelse, og da han flyttet springeren på c6, mistet han den til Iver. Iver har fremdeles 47 minutter på klokka, mens Jon Oddvar er under 20 nå.
I går ble ikke Iver satt sjakk matt av Vegard. Han måtte gi dronninga for å unngå matt, og han ga derfor opp for partiet hadde vært ferdig bare noen få trekk etterpå allikevel. Men rett skal være rett: Iver ble ikke satt sjakk matt av Vegard!
I dag har heller ikke Vegard fått ut alle offiserene på dronningfløya. Det tapte han for mot Audun i går, og det er positivt for Henrik.
Kl. 1112: Kaos i partiet mellom Iver og Jon Oddvar. Det er nok Iver som har fordelen, for Jon Oddvar ofret offiser for angrep, men Iver kontret, og nå ligger Jon Oddvar to offiserer under. Men kan Jon Oddvar vinne siden alle hans gjenværende offiserer peker mot Ivers ødelagte kongestilling?
Kl. 1135: Iver vant. Jon Oddvar forsøkte men fikk ikke til noe direkte kongeangrep som lyktes. Iver hadde for mange brikker rundt kongen.
Kl. 1146: Martin har våknet, og har tatt bonden tilbake fra Audun. Martin angriper også, men de har kvittet seg med de lette offiserene og begge to har dronning og begge tårnene igjen.
Henrik har terrengfordelen og kontrollen over sentrum mot Vegard. Henrik har ei litt åpen kongestilling som nok Vegard har lyst å utnytte.
Kl. 1200: Henrik tapte mot Vegard.
Kl. 1213: Merkelig parti mellom Martin og Audun. På et tidspunkt var deres dronninger helt på motsatt side. Martins hvite dronning var på åttenderaden og Auduns svarte på førsteraden. Der greide Audun å sjakke til seg tårnet til Martin, og Audun leder nå med et tårn og løpwe. Martin har bare dronning igjen.