KM barn og ungdom

KM barn og ungdom

.

Dette er en blogg der vi følger Kretsmesterskapet for barn og ungdom i Møre og Romsdal på Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet oppafor Blindheim utafor Ålesund. I 2012 er det helga fredag 28. september til søndag 30. september vi er på hytta.

Den samme bloggen brukte vi også i 2011, og du finner alle lister og runder fra i fjor her også.

3. runde kadett-ungdom

RunderPosted by Tore Sat, September 29, 2012 18:49:55

3. runde startet klokka 18

Henrik Øie Løbersli - Per-Christian Stenvaag 0-1
Vegard Simensen - Iver Halse 1-0
Jon Oddvar Rambjør - Audun Hoem 0-1

Henrik og Per-Christian har begge to poeng.

Kl. 1906: Audun hadde full kontroll og Jon Oddvar ga opp da han sto med to offiserer under.
Vegard har fått til ei typisk Vegardstilling der han har en bonde på e5 (som hindrer at Iver får en springer på f6 som kan forsvare h7-feltet) og Vegard har også dronning og løper i diagonalen som peker mot h7-feltet.
Per-Christian og Henrik har bare byttet av en springer hver og bøndene i c- og d-linja. Begge har fordeler og ulemper i stillinga.

Kl. 1921: Jeg vet ikke hva som har skjedd, men det virker som om Iver har greid å låse av stillinga på kongefløya. Hvis Vegard skal gjennom der, må han ofre offiser for noen bønder. Men problemet for Iver er at han har lite tid igjen. Han har bare et minutt igjen. Han får 30 sekunder ekstra for hvert trekk han gjør, men det bruker han opp hver gang, så han er i konstant tidsnød nå.

Kl. 1950: Iver har tapt nå, men det var virkelig nervepirrende å stå og se på partiet hans. Han gjorde trekkene sine når han hadde 3 eller 4 og noen ganger bare 2 sekunder igjen. Heldigvis ingen med hjerteproblemer her omkring, for da hadde det vært fare på ferde. Vegard kom altså gjennom allikevel, og Iver gikk matt til slutt.
Både Iver og Jon Oddvar spiller kjempebra i denne øverste gruppa, og selv om de taper partiene sine, så er det mer utfordrende for dem å spille sammen med "de store gutta". De får tenkt mer sjakk, og de viser at de har blitt virkelig gode sjakkspillere.

Da er det bare Henrik og Per-Christian igjen, og nå har Henrik tidstrøbbel. Det ser ut som om Per-Christian ligger godt an. Han har bonde over, men Henrik har løperparet, og i følge Axel teller det et halvt poeng.

Kl. 1959: Henrik står springer under. Per-Christian har tårn, løper og springer og fem bønder, mens Henrik har tårn, løper og fem bønder. Dette kommer Per-Christian til å vinne. Da er det igjen åpent i gruppa, og den som jubler mest for dette, er nok Vegard.
Kl. 2001: Her går det unna. Per-Christian valgte å gi løperen for å få to bønder. Sjansene til Henrik steg litt nå.

Kl. 2020: Henrik ga opp. Begge to spilte i tidsnød og gjorde trekkene med bare sekunder igjen, men de to ekstra bøndene til Per-Christian gjorde utslaget, og Henrik skjønte at han kom til å tape, og ga derfor opp.

Per-Christian har 3 poeng etter tre runder, og det er bare hvis Martin blir for lenge på fest i natt at han får spille i morgen. Henrik, Audun og Vegard har alle to poeng. Iver og Jon Oddvar har 0 men har fått masse erfaring.

Nå er det Siebe som spiller simultan mot 12 spillere. Roar Nakken har lagd vafler, og det blir film etterpå.