KM barn og ungdom

KM barn og ungdom

.

Dette er en blogg der vi følger Kretsmesterskapet for barn og ungdom i Møre og Romsdal på Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet oppafor Blindheim utafor Ålesund. I 2012 er det helga fredag 28. september til søndag 30. september vi er på hytta.

Den samme bloggen brukte vi også i 2011, og du finner alle lister og runder fra i fjor her også.

5. runde - Lille-, Mini- og Mikroputt

RunderPosted by Tore Sat, September 29, 2012 18:30:37

5. runde startet klokka 18
Magnus Dahl Jenssen - Mads Wollan Myhre 1-0
Emil Reite - Jonas Krane 1-0
Amandus Stolsmo - Simon Krane 1-0
Benjamin Linge Hansen - Jose Carlos Romero 0-1
Olai G. Skogen - Thomas Santi Johnsen 0-1
Stian Thomassen - Anniken Sofie Skog 0-1
Ulrich Toven - Walk over 1-0

Klokka er 1824 og det er bare Stian og Anniken som fremdeles spiller.
Mads bukket dronning mot Magnus og Magnus vant. Mads var den siste vi regnet med som hadde en sjanse til å ta poeng fra Magnus i den formen han er i nå, men Magnus er for sterk.
Emil vant greit over Jonas, selv om Jonas spilte godt i midtspillet, så fikk Emil mer aktive offiserer og vant partiet.
Amandus slo Simon da Simon gikk på en springergaffel på konge og tårn.
Benjamin vant greit mot Jose. Thomas var sikker mot Olai og satte ham trappematt.
Stian kommer veldig godt ut i mange partier, også mot Anniken. De første 20 trekkene står han godt, og plasserer offiserene sine flott. Men så begynner han å sjakke med dronninga, og det gjorde han også i dette partiet, og så mister han dronninga. Men han viser igjen og igjen i dette kretsmesterskapet at han er et kjempetalent.

Kl. 1850:

Anniken vant partiet mot Stian. Det ble spennende på slutten, for det så ut til at Anniken skulle tape på tid. Hun hadde bare 1 minutt igjen av tida si. Men Magnus som sto og så på partiet, oppdaget at hverken hun eller Stian fikk tilleggstid når de utførte trekkene sine. Dommer ble tilkalt og klokkene ble rettet, og da Anniken fikk over 16 minutter igjen, var det enkelt å sette sjakk matt med konge og dronning mot konge. Men Stian gjorde en kjempegod jobb ved å gjøre det så vanskelig som mulig for Anniken.

Sjette runde starter søndag kl. 10 med frokost rett før. Det kan være at oppsettet som ligger ute på nettet, må endres, for kanskje Benjamin må ut på avisrunda si i morgen formiddag.

Da blir det kveldsunderholdning her etter hvert. Vi må selvsagt vente på de tre partiene med de eldste ungdommene (+ den litt enda eldre ungdommen Per-Christian) er ferdig før vi begynner med noe.

Siebe skal ha simultan, og vi skal også følge med på partiet mellom Magnus og Anand som begynner klokka 20 i Sao Paulo i Brasil.