KM barn og ungdom

KM barn og ungdom

.

Dette er en blogg der vi følger Kretsmesterskapet for barn og ungdom i Møre og Romsdal på Ivar Aasen-hytta på Emleimfjellet oppafor Blindheim utafor Ålesund. I 2012 er det helga fredag 28. september til søndag 30. september vi er på hytta.

Den samme bloggen brukte vi også i 2011, og du finner alle lister og runder fra i fjor her også.

2. runde Kadett-Ungdom

RunderPosted by Tore Sat, September 29, 2012 12:53:03
2. runde
Denne gruppa spiller etter bergermetoden, dvs. alle mot alle. Per-Christian spiller partiene på lørdag og Martin Istad Skog kommer inn og spiller to runder på søndag. Derfor er rundene i denne gruppa fastsatt allerede.

Iver Halse - Henrik Øie Løbersli
Audun Hoem - Vegard Simensen
Per-Christian Stenvaag - Jon Oddvar Rambjør

Runden begynte klokka 1230, og de har nå spilt i 20 minutter
Henrik spilte Kanvarianten i siciliansk som han lærte av Tiger, og ligger allerede to bønder over mot Iver.
Audun spiller Systemet mot Vegard, og de er fremdeles i åpninga.
Jon Oddvar spiller prøyssisk mot Per-Christian, og Per-Christian har brukt 10 minutter på å finne ut hva han skal gjøre etter at Jon Oddvar slo bonden på d5 med springeren. Skal han ofre sin egen springer på f7?

Kl. 1330:
Per-Christian ofret springeren på f7 og Jon Oddvar tok i mot. Jeg tror det var for to uker siden at jeg viste Jon Oddvar denne varianten. Men de har til sammen spilt en time på ni trekk, og begge har nå brukt like mye tid.
Åpninga vil nok bli gjennomanalysert i ettertid, for det er mange sjakkspillere som har spilt akkurat denne åpninga mange ganger. Både Roger og Tore fra Kristiansund, men også Helge Storeide fra Aalesunds kjenner godt til den.

Audun har kommet godt ut, og Vegard har ikke utlignet ennå.
Iver forsøker seg med et sentrumsangrep, men Henrik lar seg ikke skremme.

Kl. 1415
Jon Oddvar tapte. Han glemte å forsvare springeren på d5 ved å flytte bonden fram til c6. Til slutt var det for mye som hang og Per-Christian vant partiet.
Iver forsøkte seg bra mot Henrik og vant tilbake en bonde, men Henriks offiserer var bedre koordinerte og Ivar tapte.
Audun og Vegard spiller fremdeles. Audun står best. Vegard har fremdeles ikke, etter 23 trekk, ikke fått ut offiserene på dronningfløya.

Kl. 1430
Henrik forteller at han vant offiser mot Iver, og han ble litt forbannet da Iver ikke ga opp så Henrik spilte litt for fort, slik at Iver vant tilbake offiseren...
Men stillinga som kom frem da, var også ugjenkallelig vunnet for Henrik, så det gjorde ikke så mye.
Audun vinner over Vegard nå. Han har to fribønder i d- og e-linja.

Kl. 1437
Audun vant. Vegard har nok et KM-kompleks når det gjelder Audun. Av de fire siste KM'ene har Audun slått Vegard tre ganger!